Kanker Beauty Professional

Als gediplomeerde dienstverlener in de beauty & wellness sector, ben ik me sinds januari 2016 gaan professionaliseren in huidverbetering & wellness voor mensen met het zorgprofiel kanker.

Een kanker beauty professional is iemand die een intensief traject volgde om beter de problematiek van kanker te begrijpen en om op een gepaste, kundige en professionele manier om te gaan met personen getroffen door kanker.

Deze intensieve jaaropleiding liep voor mij in samenwerking met IFPC en het Ziekenhuis Oost-Limburg, Genk (ZOL). Ik schreef het eindewerk: “ Tempus Fugit” , een ziektebeleving van een ex-patiënt.

Het hele oncologisch team, waaronder de oncologen zelf, dermatologen, oncoverpleegkundigen, diëtisten, onco-psychologen…   hebben ons de meest recente informatie gegeven rond de problematiek van de ziekte (wat is kanker, nevenwerkingen, ziektebeleving, communicatie, zelfzorg, palliatieve zorg, contra indicatievrije massage, huid-,hand- en voetverzorging) wat mij een ruime bagage heeft gegevens over deze diverse topics. Later in de opleiding, stonden er ook ervaringsperiodes bij ziekenhuizen, mutualiteiten, evenementen en eigen keuzes op het programma. Mijn stage van 15 weken op de oncologische afdeling te Genk heb ik met vreugde en verdriet mooi volbracht. Een ultieme verzorging en cocoon-gevoel geven aan al deze patiënten…

Mijn stage bevestigde al gauw dat de noden aan schoonheid & relaxatiemomenten, voor de mensen met dit zorgprofiel enorm groot zijn!

Ik vecht verder aan dit engagement, om alle moedige vechters de beste aangepaste schoonheidsbehandelingen en herbalanceringsmassage te bieden in mijn instituut !

Elk jaar, studeer ik als geconventioneerde kanker beauty professional bij om dit kwaliteitslabel te behouden.

U kan bij La Farfalla terecht met lotus care cards. www.lotuscarefoundation.be

Een volledig aan jouw noden aangepaste service

 • Mijn huismerk CLEPHAR biedt een productgamma (o.a. DERMA+), specifiek aangepast aan de noden van oncologiepatiënten.

  U kan bij La Farfalla dan ook terecht voor aangepaste behandelingen en advies:

  -       huidverzorging

  -       handverzorging

  -       voetverzorging

  -       contra-indicatie vrije massage: herbalanceringsmassage

  -       klaver vier wellness arrangement

  -       huidadvies

  -       make-up

  -       make-up advies

  -        

 • La Farfalla werkt uiterst hygiënisch. Gebruik van wegwerpmateriaal. We gebruiken bij de onco verzorgingen zelfs wegwerphanddoeken om de beste hygiëne te garanderen.